Oudjaarsloop Blijham 30-12-23

Zaterdag 30 december 2023 was het weer zover, de Oudejaarsloop van Blijham. De laatste loop in 2023 waar we de afgelopen periode naar toe getraind hebben.
HLC was goed vertegenwoordigd met 14 lopers over 3 verschillende afstanden (10, 14 en de halve marathon). Vanwege de vele regen heeft de organisatie zaterdagmorgen de routes van de afstanden nog aan moeten passen. Helaas was dit niet bij iedere vrijwilliger goed doorgekomen, waardoor meerdere lopers van de 5, 10 en 14 km de verkeerde richting opgestuurd zijn.  Zij hebben extra meters gelopen.Om 12 uur was de start van de halve marathon en samen met loopmaatje Edwin van start gegaan. In de flow meegegaan met de start (natuurlijk iets te snel) en na de eerste kilometer besloten om langzamer te lopen. Na ongeveer 4 km werden we “ingehaald” door 4 lopers van AQUILO.  Aan de praat gekomen (hardlopen is ook een sociale sport) en de resterende 17 km’s hebben we als groepje gelopen. De aangepaste route was mooi, paden waren goed begaanbaar met af en toe modder op de weg. Wel droge voeten gehouden. 
Ik vergeet bijna het belangrijkste: de toeschouwers die de lopers aanmoedigen. Ook dit keer verschillende HLC-leden of bekenden gezien en gehoord. Een aantal hebben ons zelfs op meerdere plekken aangemoedigd. Dank voor jullie extra motivatie onderweg. 
Qua tijd is het voor mij meer een duurloop geworden i.p.v. een wedstrijd.  Desondanks zeer tevreden met mijn eindtijd van 2:13:54. 

Mijn volgende loop is de Nieuwjaarsloop (10 km) in Stadskanaal en daarna, natuurlijk, toewerken naar Rondje Roege Baarg op 3 februari. Heb nog even de tijd om na te denken over de afstand die ik daar ga lopen.  

Paula.

Deel deze pagina