Verslag Blauwbekmarathon

Ingediend door Koos op do 07-02-2019 - 20:47

Blauwbekmarathon 2019

Ben sinds afgelopen zomer “serieus” aan het trainen op hartslag onder begeleiding van onze trainer Eddy Heukers.

In het begin drama, maar nu toch wel besmet met het virus. Moet meestal elk weekend een lange duurloop doen en dan op zone 1. Had voor mezelf bedacht om eens een keer ergens anders te lopen en heb me ingeschreven voor de halve marathon van de Blauwbekmarathon. Kreeg nog vier loopmaten zo gek en dus was het zaterdag 2-2-2019 zover.

De opdracht was 10 km op zone 1 en daarna 11 op zone 2. Eddy ging zelf ook lopen dus controle aanwezig.

Nou bij aankomst deed de naam Blauwbek zich eer aan. Tjonge jonge wat was het koud. Zou verwarmde tent zijn. Wel tent gezien, maar verwarmd?? Maar zoals altijd moet er voor de loop een psychologisch plasje gedaan worden en de toiletten waren in het gebouw tegenover de tent en daar was het lekker warm. Dus daar lekker gebleven tot 15 min voor de start. In het startvak moest mijn hartslag zo laag mogelijk zijn en wonder boven wonder lukte dat. En dus gingen we weg. Na 3 km niks niet koud meer. Hartslag zone 2 {te hoog dus}, maar het ging ja zo lekker dus mooi doorgaan dacht ik. Halverwege ging het nog steeds super, mooi praat tempo, dus heel wat afgekletst en genoten van de prachtige route. Blijkbaar vonden meer lopers ons tempo wel geschikt want ons groepje werd steeds groter en dus werd er nog meer gekletst. Voor Dethmer werd het zelfs een reunie. De laatste 10 km toch wel effentjes uitkijken, onverharde paden en die waren toch nog wel glad, maar de route bleef mooi .Over de finish , nog steeds behoorlijk kletsen, het gevoel dat ik nog wel een poosje door kon gaan. Eddy stond te wachten en was erg nieuwsgierig. 9.6 km gemiddeld en hartslag gemiddeld 161. Super gedaan toch? Edwin, Dethmer en Petricia ook genoten, terwijl wij nog wat aan het na kletsen waren zat Dethmer al achter een dik stuk appelgebak. Maar ja hij had ook alleen nog maar 2 manderijntjes gehad.

Al met al een prachtige loop, goed verzorgd , we hebben gelijk maar eventjes door gegeven dat het volgend jaar in Onstwedde is . Rondje Roege Baarg. Gelijk beetje reclame gemaakt.

Sportieve hardloopgroet van Trijnie