HLC vakantie trainingen

Ingediend door Koos op vr 21-08-2020 - 20:39

Tijdens de zomervakantie trainen we gewoon door, maar omdat onze trainers ook op vakantie gaan worden een aantal leden gevraagd om een training te geven. Dinsdag training van trainer en donderdag training door een HLC lid.

De meeste leden kiezen voor een training op locatie en zo begon de 1e training bij Alex. Alex had een mooi rondje uitgezet bij de zandwinning Kremer Sellingerbeetse. Mooie route, maar het weer zat niet mee. Regen, regen en nog eens regen. Maar wij leden geven er niets om en het was een geslaagde training.

Andre Rosevink was de volgende en start was van zijn huis in Veele. Al oogde het weer niet zo warm toch werd er heel wat gezweet. Het rondje gaf veel variatie van onder gronden en ging via Vlagtwedde, langs Parc Emslandermeer naar Veelerveen en weer terug naar Veele. Waar een lekkere energie traktatie op ons wachtte .

Een week later was Erwin aan de beurt. Erwin nodigde ons uit in Bellingwolde en de route ging door De Lethe. Hele mooie omgeving maar je moest onderweg van Erwin wel uit kijken voor gekke beesten. Allemaal maar loeren naar gekke beesten, maar het enige wat we tegen kwamen in de Lethe was rust, natuur, veel muggen en een dixi ??? De training werd al gelopen onder wat oplopende temperaturen.

De donderdag er op was het mijn beurt, gelopen rondje Bourtange, verhard en onverhard. Het was al behoorlijk warm en een waterijsje als traktatie na afloop was dan ook een heerlijke verkoeling.

En dan op eens op dinsdag van onze trainer Henny een verassingstraining op locatie. Rondje Stadskanaal De Rode loper.

Henny goed uitgelegd , maar wij niet goed luisteren. Het rondje van 5 km allemaal veel te snel, maar rondje moest 2 keer. Het was een zeer geslaagde heuveltraining, we voelden de beenspiertjes goed.

Pieter uit Wedde mocht als een na laatste de training verzorgen en deed dat vanaf zijn huis in Wedde. Het was al behoorlijk heet en Pieter had dan ook de hele familie ingeschakeld om ons onderweg te voorzien van extra drinken en verkoeling. De route ging via camping de Wedderbergen, maar eerst onderwijs van Pieter in het openlucht schooltje. Waren maar een aantal leden die wisten dat deze bestond. Veel schaduw, rustige duurloop en had was prima te doen.

De laatste week van de zomervakantie was het de beurt aan Andre v/d Laan. Andre wou naar het bos bij Jipsingboertange. Weet zeker dat Andre er een leuke en uitdagende training van had gemaakt. Maar omdat de tempratuur om 20.00 uur nog 28 graden was is er besloten om niet te trainen. Jammer, maar uiteraard zeer verstandig.

Nu de vakantie achter de rug is kun je merken dat onze trainers uitgerust zijn. Deze week weer begonnen met de “normale” trainingen en het is vol aan de bak .Wedstrijd tempo.

Alle trainers , leden en gastlopers bedankt voor de leuke / gezellige trainingen in de vakantieperiode.

Zomergroet Trijnie.